Bart Lemstra wint nieuwe formule Jan van der Veen-toernooi

DAMWALD – Op zaterdag 20 januari vond het 35e seniorentoernooi van Schaakwoude plaats. 32 deelnemers hadden zich om 10 uur in “It Skûlplâk” verzameld. Anders dan de eerste 34 edities werd nu voor het eerst in zeskampen gestreden. De organisatie kon op het eind terug kijken op een geslaagd evenement. De nieuwe formule zorgde voor meer strijd. Niemand wist al zijn partijen te winnen. In de ochtend tijdens de eerste twee partijen hielden de groepsfavorieten hun kruit nog droog. Na de middagpauze werd het verschil gemaakt. In de E-groep was het tot het einde spannend. Harm Korten uit Leeuwarden verloor van Henk Visser en Rense de Boer uit Damwâld wist uit verloren positie René Wijnstra uit Buitenpost te verslaan, hiermee wist Rense de Boer de titel in de E-groep op te eisen met een punt voorsprong op Harm. Christian Torensma uit Leeuwarden werd derde Johan Cnossen en Jan Meijer, beide...

Lees verder » [post-views]