Diamanten huwelijk familie Zuidema uit De Westereen

DE WESTEREEN – Zondag vierden Taeke Zuidema (84) en Freerkje Zuidema-Pranger (80) samen met hun naaste familie officieel hun 60-jarig huwelijk in zorgcentrum Brugchelencamp. Vrijdag kwam burgemeester Klaas Agricola alvast langs voor het overbrengen van de persoonlijke felicitaties. Naast een groot boeket bloemen en een ingelijste kopie van hun originele huwelijksakte werden ze ook verrast door koning Willem Alexander en koningin Maxima met een eveneens persoonlijke felicitatie. “Geweldich”, juichte Freerkje Zuidema. Als dochter van Gerke en Anne Pranger uit Driezum leerde ze haar man ruim 63 jaar geleden kennen tijdens een wandeling. Taeke zag als zoon van Jan en Fokel Zuidema het levenslicht in Broeksterwȃld. “Berne yn de Broeksterwȃld, mar grutbrocht oan It Breed tusken Broeksterwȃld en De Falom”, zo geeft hij aan over zijn jeugdperiode. Zijn ouders runden daar een boerderijtje. Hij volgde zijn vader niet op, maar koos als timmerman voor een eigen koers. Uniek in hun eerste...

Lees verder » [post-views]