Sloop Marijke Hiem officieel van start gegaan

HEERENVEEN –  De sloop van Marijke Hiem is maandag 22 januari officieel van start gegaan. Een kraan zorgde voor een aantal brokstukken puin. Deze brokstukken werden symbolisch in een kistje gedaan en bewaard voor de toekomst. De start van de sloop is ook het begin van het nieuwe Marijke Hiem, waar het thuisgevoel en de veiligheid centraal staan in een nieuwe stap in dementiezorg. Sloop en nieuwbouw Het huidige Marijke Hiem voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Meriant heeft daarom besloten over te gaan tot sloop en nieuwbouw op dezelfde locatie. Na een intensief voorbereidingstraject is de sloop van Marijke Hiem nu officieel van start gegaan. De bewoners zijn in het voorjaar van 2017 verhuisd naar Herema State. De sloop zal in het voorjaar van 2018 afgerond worden. De sloop gebeurt in één keer, zodat er zo weinig mogelijk overlast ontstaat voor de buurt. Het nieuwe Marijke Hiem wordt...

Lees verder » [post-views]