Twee Kollumers debuteren met Friese roman

LEEUWARDEN – De Kristlik Fryske Folks Bibleteek (KFFB) brengt dit jaar drie nieuwe Friestalige romans uit. Het bestuur maakte zaterdag in de ledenvergadering bekend dat in februari het tweede boek van de in De Westereen geboren Jan Minno Rozendal uit Groningen uitkomt. Rozendal schreef ‘De fluchste blanke’, een historische roman over de atleet die in 1936 brons won tijdens de Olympische Spelen in Berlijn en in de Tweede Wereldoorlog verzeild raakte in de NSB. Later dit jaar verschijnen de debuutromans van Jikke Olivier en Goaitsen Monsma, beiden uit Kollum.     Hoewel de Friese boekenclub al jaren worstelt met een gestaag teruglopend aantal leden en het steeds lastiger leek te worden om aan manuscripten voor de jaarlijkse drie nieuwe boeken voor leden van de KFFB te komen, kon voor dit jaar gekozen worden uit tien aangemelde verhalen. De KFFB is er ‘tige grutsk’ op dat twee van deze auteurs de...

Lees verder » [post-views]