Werkstraf voor bestuurder die fietser en voetganger aanreed

LEEUWARDEN/GERKESKLOOSTER – De automobilist die op 12 december 2016 op de Trekweg bij Buitenpost een fietser en een voetganger aanreed, is door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden. De automobilist, een 39-jarige inwoner van Gerkesklooster, reed eerst de fietser aan en botste tientallen meters verderop op de voetganger. De fietser, een 38-jarige inwoner van Gerkesklooster, raakte zwaargewond, hij had diverse breuken en moest in het UMCG in Groningen vier dagen in slaap worden gehouden. De man is nog steeds niet volledig hersteld. De voetganger, een 35-jarige Pool, brak een been. De verdachte zei dat hij de slachtoffers nooit heeft gezien. Vlak voor het ongeval kreeg hij op zijn telefoon een WhatsApp-melding. Hij verklaarde dat hij even heeft gekeken, maar het bericht niet heeft gelezen. Daardoor heeft hij volgens de rechtbank toch seconden lang de aandacht niet bij de...

Lees verder » [post-views]