Burgemeester Agricola aanwezig bij dubbel feest op Botkeskoalle

Woensdag 24 januari werd er een dubbel feestje gevierd op de Botkeskoalle in Damwâld. Ten eerste de start van de Nationale Voorleesdagen. Doel van de Nationale Voorleesdagen van Stichting Lezen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die nog niet zelf kunnen lezen. Daarom was burgemeester Klaas Agricola van de Gemeente Dantumadiel uitgenodigd om plaats te nemen in de Voorleesstoel. Van daaruit las hij op prachtig gedragen wijze voor uit het boekje "Sttt.. tijger slaapt.." over een jarige tijger. Tegelijkertijd werd het verhaaltje sprekend uitgebeeld door een aantal leerlingen uit groep 4. Het publiek luisterde ademloos toe.Maar er was nog een reden om een feestje te vieren. De school is namelijk een gecertificeerde Trijetalige skoalle geworden. Daarom werd vandaag officieel het certificaat en een cheque van € 500 aan de directeur van de school, Alie Rienks, overhandigd door Eelke Goodijk van Taalsintrum van Cedin. En bij zo'n feest horen alle...

Lees verder » [post-views]