De Uitdaging: “Nog meer huisjes bouwen voor grannies in Oeganda”

In de rubriek De Uitdaging portretten van mensen met een bijzonder verhaal en de uitdaging in hun leven. Deze keer Yvonne Kentie-Parlevliet en Riny de Witte, twee grannies van Grannies2Grannies Friesland. Grannies2Grannies Friesland is een organisatie die zich inzet voor betere leefomstandigheden voor oma’s (grannies) in Oeganda. De organisatie werd in 2011 opgericht, op 1 oktober, de dag van de ouderen. Aanjaagster van Grannies2Grannies Friesland is Ria Bakker. Zij had een zoon in Oeganda wonen en toen Ria oma werd en haar kleinkind vaak bezocht, zag ze het grote verschil tussen oma zijn in Nederland en oma zijn in Oeganda. Ria wilde iets doen voor de oma’s in Oeganda die de fulltime zorg voor hun kleinkinderen hebben. Ria verzamelde daarom vriendinnen die ook oma zijn en haar hierbij wilden helpen, bij elkaar. Een granniegroep in Amsterdam, werkend onder de vlag van WorldGrannies, bestond al en daarom besloten de oma’s uit...

Lees verder » [post-views]