Enthousiaste start van Energy Challenges op het Lauwers College

Het project ‘Energy Challenges’ is dinsdag gestart in Buitenpost. Een zeer gemotiveerde groep leerlingen uit de onderbouw van de school heeft de ‘Kick off’ achter de rug en gaat nu als enige VO school in Friesland de competitie aan met een viertal andere scholen in Noord Nederland.Het project daagt jongeren uit tot een duurzaamheidscampagne in de school en de regio. Tijdens de campagne gaan de leerlingen op onderzoek uit in de wereld van energie, techniek en duurzaamheid. Het project laat leerlingen zien wat hun invloed is op de energierekening van de school en hoe ze deze rekening door gedrag kunnen beïnvloeden. De leerlingen worden uitgedaagdom als eigenaar van deze energierekening, het energiegebruik te verlagen. Alleen al door gedrag kun je 15 % besparen.Op de dag van de Kick-off leerden de leerlingen o.a. hoe ze via een computerprogramma gegevens van het energiegebruik in de school kunnen monitoren. Tevens maakten ze een...

Lees verder » [post-views]