Interview: Jankobus Seunnenga zet fabels van Simon Vestdijk op muziek

  HEERENVEEN – Door zijn melancholieke stemgeluid is singer-songwriter Jankobus Seunnenga bij uitstek geschikt om loodzware en lichtvoetige gedichten uit de vaderlandse literatuur op muziek te zetten. Dat heeft deze bijzonder productieve muzikant dan ook meermalen gedaan. En met verve. Jan Jacobus  Slauerhoff, Herman Gorter en Louis Couperus,  ze hebben allemaal al eens een beurt van Seunnenga gehad. Klassieker Op zijn nieuwste album Fabels Met Kleurkrijt neemt hij de in 1938 verschenen gelijknamige dichtbundel van Simon Vestdijk onder handen. Dit vijftien fabels tellende boekje  heeft volgens Kees Fens in de Volkskrant van oktober 1998 de status van literatuurklassieker verdiend, maar die nooit gehaald. Samen met Dick, de zingende en gitaar spelende zoon van Simon Vestdijk en enkele bevriende muzikanten transformeert Seunnenga deze onderschatte poëzie tot liedjes op het snijvlak van folk en kleinkunst die lekker wegluisteren. En daarmee zijn vijftien intrigerende gedichten in ieder geval weer voor een tijdje aan...

Lees verder » [post-views]