Lida Dijkstra als Schoolschrijver geïnstalleerd op OBS het Vogelnest

HEERENVEEN – Woensdag is Lida Dijkstra officieel begonnen als Schoolschrijver op OBS het Vogelnest in Heerenveen. Leerlingen uit de groepen 3, 4 en 5 én Lida zelf speelden haar boek “Tien kleine heksjes” na op het podium van het Binnenhof van de school, voor alle leerlingen, ouders en leerkrachten. Steeds verdwijnt er een heksje, maar gelukkig komt heksenmoeder Lida tevoorschijn en tovert alle heksjes terug. Daarna vertelde de kinderboekenschrijfster over wat ze tijdens het traject gaat doen en stelden enkele kinderen vragen. Vervolgens volgde het officiële gedeelte en ondertekende de Schoolschrijver een contract waarmee ze plechtig belooft de kinderen van het Vogelnest aan te steken met het lees- en schrijfvirus. Ze kreeg de Schoolschrijver-sjerp omgehangen. Dijkstra is een half schooljaar verbonden aan de school en zal in drie groepen lessen verzorgen rondom boeken, lezen en schrijven. Ook ouders en leerkrachten worden actief betrokken. De School doet al mee met de...

Lees verder » [post-views]