Politie deelt meer dan honderd bekeuringen uit

Van 15 tot en met 21 januari 2018 heeft het Team Verkeer een week lang het basisteam van politie Noordoost Fryslân ondersteund bij diverse controles. Iedere dag vonden in het gehele surveillancegebied controles plaats. De controles hebben veel resultaat gehad. Zoals het nu lijkt zullen dergelijke gezamenlijke controles vaker plaats gaan vinden. Het totaalresultaat van deze verkeersweek: 116 bekeuringen en 1x artikel 5 (gevaar/ hinder veroorzaken) en 1x artikel 8 (rijden onder invloed).Op maandag 15 januari 2018 was het speerpunt afleiding in het verkeer. Er werden maandag 25 boetes uitgedeeld voor: 7x mobiele telefoon vasthouden tijdens het rijden, 6x niet dragen autogordel, 7x overschrijden maximum snelheid, 1x negeren rood licht, 1x onnodig links rijden, 1x onjuiste/defecte verlichting aanhangwagen, 1x defecte snelheidsmeter bromfiets en 1x geen fietsverlichting.Op dinsdag 16 januari 2018 zijn er in Tytsjerksteradiel 21 bekeuringen uitgedeeld, daarnaast zijn er meer dan duizend auto’s gecontroleerd tijdens een ANPR controle. De...

Lees verder » [post-views]