Talenten Talant in startblokken voor catering Leeuwarden 2018

HEERENVEEN – Ze staan te popelen, de twaalf cateringmedewerkers van Talant, om bij de opening van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 gasten van koffie, thee en een broodje te voorzien. Een beetje spannend vinden ze het wel, maar ze zijn er klaar voor. Vier van hen werken bij Brasserie De Stal waar ze veel ervaring hebben opgedaan. Meehelpen in de catering is een van de activiteiten van Talant tijdens de opening. Slagwerkgroep Syncoop treedt op, evenals een cliënt die een gedicht voordraagt en een die een schitterende aria ten gehore brengt. Vol trots vertellen Bonny, Dirkje, Mark en Diana hoe zij klanten bedienen binnen De Stal. Ze hebben allemaal zelfstandige taken en werken afwisselend in de bediening, achter de bar of in de keuken. En iedere dag is een van de cliënten hoofdober. ‘‘Dat is het leukste’’, vertelt Mark, ‘‘je praat met de gasten, neemt de bestelling op, zet dit in...

Lees verder » [post-views]