Expositie ‘ienkennich lânskip’ in Roos van Tudor

LEEUWARDEN In Galerie De Roos van Tudor aan de Eewal in Leeuwarden sinds momenteel de tentoonstelling ‘ienkennich lânskip/eenkennig landschap’ te zien. Met negentien gedichten van dichter Eppie Dam uit Sloten en 41 foto’s van fotograaf Gijs Dragt uit Zwolle krijgt het Friese landschap tweetalig vorm in woord en beeld. Tevens is het een nieuw samenwerkingsverband tussen fotograaf Dragt en dichter Dam. Tien jaar geleden brachten Dragt en Dam tekst en beeld al eens bij elkaar in het boek Yesoymim Weeskes waarin Dam de Jiddische gedichten vertaalde en Dragt de Joodse sporen in Friesland in beeld bracht. Dat boek werd toen onder andere geschreven door Bert Looper en uitgegeven door Tresoar. Ook nu is het bij de tentoonstelling horende boek met de gelijknamige titel uitgegeven bij Tresoar. ,,Ik schilder met de camera’’, zo omschrijft Dragt het basisprincipe van zijn eigen werk. ,,Ik heb een werkruimte in een klooster in Zwolle en...

Lees verder » [post-views]