Harkema-Opeinde hervat competitie met thuisduel tegen SV Haulerwijk

Na exact 56 dagen wordt morgenmiddag de competitie dan eindelijk weer hervat. Voor Harkema-Opeinde gaat dit gebeuren met een thuiswedstrijd tegen de zaterdagvoetballers uit Haulerwijk. Dit 3200 inwoners tellende dorpje heeft een behoorlijk bewogen voetbal-geschiedenis. In officieel verband wordt er al 82 jaar gevoetbald. In 1936 werd zondagvereniging VV Haulerwijk opgericht. Veel oudere Harkema-supporters zullen zich deze club nog wel kunnen herinneren. In de jaren vijftig en zestig was de VV Haulerwijk in de derde klasse dikwijls de tegenstander van het Harkemaster vlaggenschip.Zoals zoveel zondagverenigingen kreeg ook VV Haulerwijk op den duur te maken met de vraag naar zaterdagvoetbal. Blij was de club daar niet mee, maar schoorvoetend liet men uiteindelijk toch een zaterdagmiddagelftal in de competitie uitkomen. Alle aandacht ging echter uit naar het zondagteam. Na enkele jaren als tweede viool gefungeerd te hebben, hadden de zaterdag-voetballers hier genoeg van. In 1961 richten zij hun eigen club op: de...

Lees verder » [post-views]