Hoofdrol DongeraDichter bij Gedichtendag Dokkum

DOKKUM – Hoewel het thema van de landelijke Gedichtendag ‘theater’ was, vond de jaarlijkse ‘Receptie voor het Gedicht’ in de gemeente Dongeradeel donderdag niet in een theater plaats, maar geheel volgens de traditie in de poëtische Vroedschapskamer van het stadhuis in Dokkum. Daar heette FNP-wethouder Pytsje de Graaf iedereen van harte welkom, met een origineel verhaal over het proces van het maken van gedichten. Kwam het proces Tsead Bruinja bekend voor? Hoe dan ook, hij was degene, die als eerste het thema ‘theater’ poëtisch mocht belichten. De DongeraDichter, inmiddels een jaar in functie, deed dat met een oorspronkelijk Fries gedicht en met een Nederlandse vertaling daarvan. Met als thema ‘theater’ gaf hij onlangs een serie lessen aan leerlingen van Scholengemeenschap Piter Jelles in Dokkum en drie van hen waren aanwezig om hun theatergedichten voor het publiek te presenteren. Danique de Boer, Miranda Veenstra en Yente Schaap etaleerden bijzondere staaltjes van...

Lees verder » [post-views]