Vrijwilligerswerk bij Rode Kruis geeft veel voldoening

LEEUWARDEN – Een levensreddende organisatie is gevestigd op de James Wattstraat in Leeuwarden. Vrijwilligers van het Rode Kruis geven hier namelijk lessen in reanimatie. Eén van de vrijwilligers die dit werk verricht is Marjo Wessels. Zij werkt al twintig jaar als EHBO’er, waarvan twaalf jaar als docent reanimatie. Door Lisanne Kloosterman, Rixt Dantuma, Kim Eissen, Kirsten Huizenga en Tessa de Jong Naast haar vrijwilligerswerk is Marjo moeder van drie kinderen en werkzaam bij het Thomashuis in Jirsum. Behalve dat staat Marjo ook geregeld klaar als EHBO-post op verscheidene evenementen zoals Psy-fi. Hier verzorgt ze onder andere kleine wondjes en insectenbeten, maar ook een heftige handeling als een reanimatie toepassen kwam meerdere keren op haar pad. ,,De eerste keer dat ik iemand moest reanimeren was tijdens een wedstrijd in het Cambuur Stadion. In de laatste minuten van de wedstrijd tussen Cambuur en AZ raakte een toeschouwer onwel. ,,Best heftig, hè?” Knikt Marjo....

Lees verder » [post-views]