Folkfestival met The Woodyband en JJAMM

LEEUWARDEN – Liefhebbers van folkmuziek kunnen zondag 18 maart prima terecht in Schaaf City Theater. Vanaf 14.30 uur treden hier in het kader van Old Folks Festival verschillende folkbands op, met elk een eigen stijl. The Woodyband bestaat uit vijf muzikanten die ook muzikaal actief zijn in Kalis, Irish Stew, Di Gojim, Farmer’s Union en Kapriol’. De band is opgericht naar aanleiding van een CD-project dat bedoeld is als eerbetoon aan Woody Guthrie. Het meest bekende lied van Woody Guthrie is ‘This land is your land’. Maar ook songs als ‘I ain’t got no home’, ‘Pretty Boy Floyd’ en ‘This train’ zitten in het repertoire van The Woodyband. Eddie Mulder, 59 jaar, is sinds zijn zesde gitarist. Na nationale en internationale ervaring op diverse gebiedenis hij vier jaar geleden een soloproject gestart, In 2018 is het vijftig jaar geleden dat Piet Kok zijn eerste optreden als zanger/gitarist deed en dat...

Lees verder »