Sander Baan Quartet presenteert album in Fire Café

LEEUWARDEN – Het Sander Baan Quartet verzorgt zondag 18 maart het Friejam-concert in Fire Café. Het concert staat in het teken van hun albumpresentatie. De middag begint om 15.00 uur. Het Sander Baan Quartet speelt muziek vanuit het hart. Elke noot vertelt zijn eigen verhaal. Een weg vol met onvoorspelbare wendingen, zoals het leven zelf. De band verkent een breed spectrum aan emoties en combineert lyrische passages met explosies van rauwe kracht Sander Baan is saxofoon gaan spelen tijdens zijn studie geschiedenis in Leeuwarden. Al langere tijd luisterde hij naar de muziek van John Coltrane en Wayne Shorter. In 2006 ging hij voor het eerst naar het North Sea Jazz festival. Daar zag hij McCoy Tyner, Branford Marsalis en veel andere iconen spelen. Ter plekke besloot hij om zo snel mogelijk een saxofoon te kopen en daar zo goed mogelijk op te leren spelen. Een paar jaar later werd hij...

Lees verder »