FOTO’S | Werkzaamheden aan spoorbrug vanwege toekomstig zwaardere scheepvaart tussen Leeuwarden en Harlingen

LEEUWARDEN – De Firma De Boer en De Groot civiele werken is druk bezig om de houten remmingen bij de spoorbrug in Leeuwarden te vervangen door stalen constructies. Scheepvaart tussen Leeuwarden en Harlingen kan maar aan een zijde van de spoorbrug passeren. De andere zijde is gestremd door de werkzaamheden. ,,De werkzaamheden zijn nodig vanwege zwaardere scheepvaart tussen Leeuwarden en Harlingen”, aldus het bedrijf. De fundering van de oude weg die parallel aan de spoorbrug over het Van Harinxmakanaal liep blijft bestaan. Bij verwijdering zou de fundering van de spoorbrug mogelijk in gevaar kunnen komen. De oude betonnen funderingspalen worden geschikt gemaakt voor vleermuizen. Arriva De brug (HRM 103) is daarnaast weer normaal in gebruik voor het Arriva treinverkeer. De storing van maandag was een incident, aldus aanwezige werknemers en zou niets te maken hebben met het eerdere euvel of de huidige werkzaamheden. De hefcilinder was eerder beschadigd geraakt doordat...

Lees verder »