Twee keer brons judoka’s van Kings op Nederlands Kampioenschap

Afgelopen zaterdag 7 april zijn er 14 judoka's van de Kings vertrokken naar Leek voor het Nederlandse Kampioenschap tot vijftien jaar. In de ochtend zaten Sem Walinga (Dronrijp) en Troy vd Veen (Jistrum) samen in de klasse tot 50kg, beide eigenlijk titel kandidaten, maar verslikten zich achter elkaar aan dezelfde judoka.Yanna Yu Kleinhuis (Grou) kon in de klasse tot 48kg niet doorbreken en Anna Fleur Visser (Sint Anna) werd helaas gediskwalificeerd, onbedoeld maakte ze in een worp een staande armklem en dat is niet toegestaan. Wesley Smid (de Westereen) was sterk in zijn klasse tot 42kg, maar wist het niet te redden tot het podium. Rixt Geertsma (Feanwalden) was sterk en tactisch slim, ze verloor helaas door een kleine fout de halve finale, maar wist zich in de wedstrijd om het brons te herpakken en won! Oud Kings judoka Quinten vd Veen (de Westereen) won het brons in de klasse...

Lees verder »