Culturele Hoofdstad 2018: fietsarrangement Rondje Friesland

Het feit dat Leeuwarden dit jaar Culturele Hoofdstad is, levert de hele provincie een divers activiteitenprogramma op. Behalve dat er o.a. toneelvoorstellingen en exposities georganiseerd worden, zijn er ook verschillende fietsroutes uitgestippeld. Eentje daarvan is Rondje Friesland van reisorganisatie Friesland Holland: een 10-daagse tocht die mensen van buiten Friesland op een afwisselende manier kennis laat maken met de provincie, maar die ook voor de Friezen zelf een aanrader is.De routeHet complete Rondje Friesland neemt 10 dagen in beslag en leidt u door Zuid-, West-, Noord- en Oost-Friesland. Het is echter ook mogelijk om slechts de helft van de route te doen. Dag, 1, 2 en 3: omgeving Wolvega − U verblijft in Wolvega, en heeft de mogelijkheid tot het ontdekken van onder andere de Friese Wouden, de Drentse heide en bossen (waaronder Nationaal Park Drents-Friese Wold), het Friese rivierenland (Linde, Tjonger, Scheene), de moerassen en plassen rondom Wolvega, Ossenzijl en...

Lees verder »