Diamanten huwelijk echtpaar Hamming uit Kollum

Woensdag 30 mei bezocht  de burgemeester Bilker met zijn echtgenote van de gemeente Kollummerland c.a. het echtpaar Kor Hamming en Wietske Faber die vandaag hun Diamanten huwelijk vieren. Op 30 mei a.s. zijn de heer Hamming (geb. 24-02-1933) in de gemeente Zuidhorn en mevrouw Faber (geb. 22-01-1937) in de gemeente Arduard 60 jaar gehuwd. Ze zijn op 30 mei 1958 te Aduard getrouwd.Hun eerste ontmoeting was bij de buren van Wietske dat was familie van Kor, liefde op het eerste gezicht. De eerste jaren van hun huwelijk hebben ze gewoond op de boerderij in Noordheim. Daar zijn hun drie kinderen geboren. Daar hebben ze 13 jaar gewoond en door omstandigheden, zijn ze verhuisd naar Biddinghuizen.Kor heeft daar bij de, Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders gewerkt.  De kinderen zijn alle in Biddinghuizen getrouwd en daarna zijn ze in Friesland gaan wonen. Er werden 6 kleinkinderen geborenen 3 achterkleinkinderen. Na een aantal jaren...

Lees verder »