Eikenprocessierups gesignaleerd in gemeente Heerenveen

HEERENVEEN – In Heerenveen zijn deze week weer nesten gevonden van de eikenprocessierups. De brandharen van deze rups kunnen vervelende lichamelijke reacties geven bij mensen die ermee in aanraking komen. Denk aan enorme jeuk, een pijnlijke huid, ademhalingsproblemen en oogontsteking. Heb je ernstige klachten? Neem contact op met je huisarts. Zie je de eikenprocessierups of denk je’m te zien, neem dan contact op met het meldpunt van de gemeente (0513) 617 725. De gemeente kijkt dan zo snel mogelijk of het inderdaad om de eikenprocessierups gaat en wat er dan aan gedaan kan worden. Meer lees je op de site https://www.heerenveen.nl/…/eikenprocessierups-in-gemeente…/ Het bericht Eikenprocessierups gesignaleerd in gemeente Heerenveen verscheen eerst op GrootHeerenveen.

Lees verder »