Wethouder trilt damwand voor fiets- en voetgangersbrug

Woensdag verrichtte wethouder Pytsje de Graaf de starthandeling voor de bouw van de beweegbare fiets- en voetgangersbrug over het Dokkumer Grutdjip in Dokkum. De hoofdaannemer is Oosterhof Holman Beton- en waterbouw BV uit Harlingen. Eind vorig jaar hebben de gemeente en Oosterhof Holman het contract ondertekend. Het bouwteam is toen onder leiding van Oosterhof Holman de uitdaging aangegaan om te onderzoeken of de brug van een doorvaarthoogte van 2.20 naar 3.00 meter kon worden gebracht. Samen met de andere bouwteampartners (OHPEN advies- en ingenieursbureau uit Leek, Bartels Infra BV uit Leeuwarden en Machinefabriek Rusthoven BV uit Groningen) is gewerkt aan het maken van het ontwerp. De doorvaarthoogte van 3.00 meter kon worden gerealiseerd.“Het bouwteam heeft hierin de afgelopen periode zeer goed samengewerkt. De eerste damwand trillen was daarom niet alleen een symbolische start van de bouw, maar ook een passende afronding van het intensieve voortraject”, aldus Harm Beerda, algemeen directeur...

Lees verder »