Zomerconcert Urker MANS Formatie in Dokkum

Op zaterdag 30 juni 2018 komt de Urker MANS Formatie naar Dokkum voor een concert in de Grote of Martinuskerk. De zangers verheugen zich op een weerzien met het Friese publiek waarvoor ze al vele malen optraden. Het repertoire bestaat uit liederen rondom het thema ‘Op Reis.’ Te denken valt aan geestelijke liederen zoals: ‘Is uw paspoort getekend, Get on Board en Coming home.’ Daarnaast zingen ze bekende klassieke werken, spirituals en populaire muziek.Het thema heeft ook betrekking op de reislust van de groep. Niet alleen binnen Nederland reizen ze van noord naar zuid maar ook in Canada waar zij dit jaar een tweede tournee maken.  De mannen zingen in traditionele Urker kleding onder leiding van de gedreven dirigent Martin Mans. Aan het orgel  en de vleugel zit Mark Brandwijk voor de begeleiding. Hij speelt bovendien een improvisatie. Het bijzondere aan deze formatie is dat elke zanger een solo heeft waardoor...

Lees verder »