Zorgfestival voor inwoners DDFK-gemeenten

De DDFK-gemeenten organiseren een Zorgfestival op woensdagmiddag 6 juni vanaf 14.00 uur. In het gemeentehuis te Damwâld is die middag een zorgmarkt voor alle inwoners, waar informatie te krijgen is over bijvoorbeeld het regelen van huishoudelijke hulp of ondersteuning bij financiële zorgen en mantelzorg. Zorgaanbieders die actief zijn in de regio presenteren zich hier. Daarnaast is het voor zowel inwoners als professionals mogelijk om deel te nemen aan diverse workshops, over actuele thema’s als zorgen voor een ander (mantelzorg), laaggeletterdheid, wonen en domotica, sport en gezondheid, ouderenmishandeling en financiële kwetsbaarheid. Medewerkers van de gemeente geven twee workshops over schulddienstverlening en het gebiedsteam. De deelname is gratis.Theatervoorstellingen Om 14.00 en 19.00 uur zijn er theatervoorstellingen in de Kruisweg, Haadwei 42, Damwâld:Een indiaan in huis is een herkenbare en ontroerende voorstelling over autisme en de impact ervan op de nabije omgeving. Doordat de teksten gebaseerd zijn op interviews met kinderen met autisme...

Lees verder »