Brandweeroefening bij veerdienst Wagenborg

Op woensdagavond 30 mei hebben de brandweerkorpsen van Hollum, Ternaard en de Amelander KNRM een gezamenlijke oefening gehouden op de boot van veerdienst Wagenborg.De oefening werd opgezet door de brandweer van Hollum, voor het korps van Ternaard was de bedoeling om de oefening zo goed mogelijk uit te voeren. Het scenario was dat er in de haven van Ameland brand was ontstaan op de veerboot. Gezien de situatie en het aantal slachtoffers was hulp vanaf de vaste wal nodig.Het korps van Ternaard werd rond 19:15 uur vanaf de pier van Holwerd door de KNRM opgehaald. Vanaf de vaste wal werd al informatie gevraagd over de situatie op de veerboot.Binnen tien minuten was de brandweer gearriveerd en lag de boot van de KNRM aan de veerboot aangemeerd. Vervolgens konden de brandweerlieden aan boord treden en op onderzoek gaan naar eventuele slachtoffers, en om de vuurhaard op het schip te vinden. Op...

Lees verder »