Opnieuw code oranje voor zware buien

Het KNMI heeft donderdagmiddag voor de tweede maal deze week een waarschuwing voor extreem weer afgegeven. De zogeheten code oranje in Friesland is per direct ingegaan en duurt tot minimaal 18.00 uur. In het noorden van het land komen forse onweersbuien voor. Daarbij is er kans op hagel van 2-4 cm, windstoten (rond 75 km/u) en veel neerslag (plaatselijk meer dan 50 mm) met lokaal wateroverlast tot gevolg. Hiervoor is code oranje van kracht. Deze buien trekken in de tweede helft van de middag noordwaarts weg. In de rest van het land kan ook nog een enkele onweersbui voorkomen. Deze zijn minder intensief dan in het noorden. Hiervoor is momenteel code geel van kracht. In de tweede helft van de avond nemen in het hele land de buien in activiteit af. Gevaar door blikseminslag, wateroverlast en zware windstoten. Tref maatregelen om schade of letsel te voorkomen. Mijd open water en...

Lees verder »