De Faam de Baas in Vogelsangh State

Wie is de baas in huis? Wat is echte liefde? En wie houdt wie voor de gek? Deze vragen werden vanavond donderdagavond beantwoord in de Fries-Nederlandse komische opera “De Faam de Baas”.Het verhaal gaat het huishouden van heer Lambertus, Serpintsje en Bokke. De heer Lambertus is een heer van stand, Serpintsje zijn bazige dienstmeid en Bokke de stille huisknecht. Een verhaal over machtsverhoudingen tussen mannen en vrouwen, rijke mensen en hun personeel maar ook over sterke vrouwen en de kronkelige wegen van de liefde.De Faam de Baas is een vertaalde versie van de oorspronkelijk Italiaanse opera La Serva Padrona uit 1733. Met deze vertaling en deze voorstelling wil het gezelschap dicht bij het publiek komen. De opera is vertaald naar een combinatie van Fries en Nederlands, wat het verrassend goed blijkt te doen in dit genre. De voorstelling wordt op verschillende bijzondere, kleinschalige locaties in Friesland uitgevoerd. Opera echt dichtbij!De...

Lees verder »