‘Gezonde week’ Koningin Juliana school

In de week van 28 mei tot en met 1 juni organiseerden Rinke Kamstra en Arne Jan de boer, 2 studenten van het CIOS,  een ‘Gezonde week’ voor de groepen 5 tot en met 8 van de Koningin Juliana school.Elke morgen begonnen de leerlingen met het lopen van een Daily mile, dit is dat leerlingen voor schooltijd een stukje hardlopen, er is bewezen dat door bewegen de prestaties van de leerlingen worden bevordert. Verder bestond deze week in het teken van bewegen en gezonde voeding.Bakkerij van der Bijl, bakkerij Riemersma , supermarkt de Poiesz en Het Groene appeltje sponsoorden deze week een ontbijt, een lunch en gezonde tussendoortjes.Als gastsprekers waren aanwezig Kim en Chelsea, studenten van de opleiding diëtetiek en de heer Jelle Eijzinga, fysiotherapeut.Op de donderdag was er een triatlon voor de leerlingen, voor het zwemmen van deze triatlon mocht gebruik worden gemaakt van zwembad de Kûpe te Buitenpost....

Lees verder »