Veel schade bij plofkraak in Leeuwarden

Leeuwarden – De politie onderzoekt een plofkraak aan de Lieuwenborg in Leeuwarden. Rond 04.15 uur is er een plofkraak gepleegd in een gebouw aan de Lieuwenborg. Er is veel schade ontstaan aan het gebouw. Boven de pinautomaat zitten woningen, deze zijn ontruimd. De bewoners zijn elders opgevangen door de gemeente Leeuwarden.  Door de hulpdiensten is er grip 1 afgegeven. De EOD heeft het onderzoek afgerond. Er kan veilig worden gewerkt door onze medewerkers van forensische opsporing. Ze starten zo met sporenonderzoek. #Leeuwarden — Politie Fryslân (@polfryslan) 1 juni 2018 Explosieven gebruikt Bij de plofkraak zijn explosieven gebruikt. De EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) heeft het onderzoek afgerond. En er kan veilig worden gewerkt door de  forensische opsporing van de politie. Het is nog onduidelijk of de daders buit hebben gemaakt. Eén verdachte aangehouden Tijdens de zoekactie naar de plofkrakers is er één verdachte aangehouden. We onderzoeken wat zijn betrokkenheid is bij dit incident. Weet u...

Lees verder »