Zorgen over betaalbare zorg in de toekomst

Ruim één op de drie Friezen maakt zich zorgen over de betaalbaarheid van de zorg in de toekomst. Dit blijkt uit onderzoek van het Fries Sociaal Planbureau (FSP) onder 2056 leden van Panel Fryslân. In de afgelopen jaren is er veel veranderd in de zorg in Nederland en het FSP onderzocht hoe de Friezen over de huidige en toekomstige zorg denken. Met de meeste Friezen gaat het goed, maar er zijn ook zorgen over de toekomst.Jongere generaties somberder over zorg dan 65-plussersVooral de generaties onder de 65 jaar maken zich zorgen over de betaalbaarheid, beschikbaarheid en kwaliteit van de zorg in de toekomst. Ook zijn het met name de jongere generaties die vinden dat de zorg achteruit is gegaan in de afgelopen vijf jaar. Zij besluiten vaker maatregelen te nemen om kosten te besparen op gezondheidszorg door geen of minder zorg te gebruiken. Daarnaast vinden zij ook vaker dat de...

Lees verder »