Bouw Grootste Warenhuis ter Wereld van start

AKKRUM – De bouw van het Grootste Warenhuis ter Wereld, dat in Akkrum tot zestien meter hoogte wordt opgetrokken, is donderdagochtend los gegaan. Het gaat om een replica van het gebouw in New York, dat in 1896 door oud-Akkrumer Frank Cooper werd geopend, destijds het grootste warenhuis ter wereld. In het tweede en derde weekend van juli 2018 eren de Akkrumers hun oud-dorpsgenoot tijdens de New York-dagen. De gevelwand voor het warenhuis wordt met 31 containers opgebouwd. Ze worden vandaag en vrijdag geplaatst. Zaterdagochtend worden de bedrukte steigerdoeken met een kolossale afbeelding van de winkel in New York opgehangen. Het grootste doek is bijna vijftig meter lang, ruim vijf meter hoog en weegt iets meer dan 150 kilo. Het ophangen van de doeken begint om 9.00 uur zaterdagochtend en duurt een groot deel van de dag. Diezelfde zaterdag wordt ook een begin gemaakt met het inrichten van de straat. Het...

Lees verder »