Duitse pers bezoekt Friese waddengebied voor Werelderfgoed Waddenzeepakketreis

Van zondag 3 juni tot en met dinsdag 5 juni zal een delegatie van Duitse journalisten het Friese waddengebied aandoen. Zij gaan hier onder leiding van Stichting Waddengroep en de Waddenvereniging de onlangs ontwikkelde Werelderfgoed Waddenzee pakketreis uitproberen.Dit is een 7-daagse samengestelde groepsreis waarbij reizigers bijzondere kwaliteiten van het Werelderfgoed Waddenzeegebied ontdekken, zowel op een eiland als langs de vaste wal. De pakketreis doet ondermeer Harlingen, Paesens-Moddergat, Lauwersoog, de Waddenzee en Terschelling aan. De Duitse media doet een verkorte versie van deze reis.Friederike Liebmann van Stichting Waddengroep ontvangt de groep journalisten in Paesens-Moddergat. Van hieruit gaan ze projecten van Sense of Place in kader van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 bekijken om uiteindelijk via Lauwersoog, Holwerd en daarna met een klipper naar Oosterend op Terschelling te zeilen. Onder Terschelling vallen ze droog en al wadlopend vertrekken ze naar Waddengoud-dorp Oosterend. Drie dagen duurt de persreis . “Op deze manier proberen we...

Lees verder »