Thirza Scherjon en Dané Koenen presteren super op NK

In het weekend van 2 en 3 juni vond het Nederlandse Kampioenschap plaats in Tilburg. Van Turn & Gymsport Dokkum had Thirza Scherjon zich geplaatst in de categorie jeugd N3. Naast de plaatsing voor de meerkamp op zaterdag, mocht ze zondag ook nog mee doen aan de toestelfinale op sprong. Ook Dané Koenen had zich weten te plaatsen voor de finale. Ze turnde in de categorie pupil 2 N2. Zondag mocht ze nog mee doen aan de toestelfinale op vloer. Het is al een hele prestatie dat ze hier mogen staan tussen allemaal sterke deelnemers.Thirza begon zaterdag op het onderdeel vloer. Met een lach tijdens de hele oefening startte ze super haar wedstrijd. Bij het onderdeel sprong turnde ze een nette half in met een hele draai uit, een moeilijke sprong wat ze goed uitvoerde. Op de brug heeft ze de afgelopen weken erg hard getraind op de reuzen. Het...

Lees verder »