Acht medailles voor Judo Kings in Venray

Afgelopen weekend werd in Venray het grootste internationale judo toernooi van Nederland georganiseerd. Met deelnemers uit bijna alle werelddelen en in totaal 300 judo clubs was het voor de Kings judoka's de zwaarste beproeving van het jaar.Van de 8 medailles die uiteindelijk gewonnen zijn, hebben 4 judoka's het goud gewonnen. Inaya Verharen uit Gorredijk, Rixt Geertsma uit Feanwâlden, Mark Klokman uit Feanwâlden en Milou Hendriks uit Grou stonden op het hoogste podium. Zij hebben alle wedstrijden gewonnen, daarmee versloegen ze judoka's uit respectievelijk Bulgarije, Rusland, Canada, Duitsland, Tsjechië, Letland, Israël en ga zo maar door.De resterende 4 medailles waren brons. Berber Ludema uit Dokkum, Minke de Ruiter uit De Westereen, Ruben Walinga uit Dronrijp en Brian Smid uit De Westereen namen deze medaille mee naar huis. Helaas verloren Riemer Jelte Buwalda uit Bolsward en Omar Rokic uit Sneek de strijd om het brons, zij werden vijfde.De judoka's die zonder prijs...

Lees verder »