Teleurstellend Zwaagwesteinde uitgeschakeld door Warga

Zwaagwesteinde is er zondagmiddag niet in geslaagd de finale van de nacompetitie te halen. In de thuiswedstrijd tegen Warga verloor de matig spelende thuisclub na een 0-1 ruststand verdiend met 0-2 van een verrassend sterk spelend Warga.Door dit resultaat blijft Zwaagwesteinde 4e klasser en mag Warga het samen met Read Swart uitmaken wie zich volgend seizoen 3e klasser mag noemen.De omstandigheden leken perfect voor De Readtsjes, mooi weer, veel publiek en een tegenstander die nog geen wedstrijd had gewonnen. Hoe anders zou het lopen, na een gelijkopgaande openingsfase wisten de gasten in de 8e minuut onverwacht op voorsprong te komen. Bote Groen wist van dichtbij Zwaagwesteinde doelman Bindert van Beets in de korte hoek te verrassen 0-1. Binnen 2 minuten kreeg Zwaagwesteinde de mogelijkheid de stand weer in evenwicht te brengen maar de kopbal van Bauke Postma ging net over. Hoewel de thuisclub hierna wel een veldoverwicht creëerde kreeg men...

Lees verder »