Vijftig jaar He-as Bloemsierkunst

HEERENVEEN – Moederdag 1968. Elly Algera opent met haar man Henk Kuiper een winkel in bloemsierkunst in Lemmer, en noemt de winkel ‘He-as’. ‘He-as’ staat voor, ja voor wat eigenlijk? “Dat is gemakkelijk”, zegt Bert Kuiper, de zoon van Elly en Henk en de huidige eigenaar van het familiebedrijf. “De H en de E staan voor Henk en Elly, de A voor Algera en de S voor Steenwijk, waar ze toen woonden. Dit jaar, met Moederdag 2018, bestond He-as vijftig jaar.” GROENE KUIS Bert Kuiper (51) ontvangt ons in de splinternieuwe winkel aan de Marktweg 88, aan de rand van Heerenveen, daar waar Oudeschoot begint. We zoeken een plek in een zithoek met grote banken, omgeven door grote decoratiestukken en sierplanten. De afmetingen van het winkelcomplex, waar zowel binnen als buiten talloze tuinplanten, bloemstukken en sierpotten zijn opgesteld, doen ons bijna denken aan een middelgroot tuincentrum. We blijken niet de...

Lees verder »