CDA Statenfractie omarmt plannen Holwerd aan Zee

De CDA Statenfractie Fryslân omarmt de plannen voor het project Holwerd aan Zee en dient hiervoor bij de behandeling van de provinciale Kadernota op 27 juni een amendement in. Als dit project gerealiseerd kan worden, dan zal dat een positief effect hebben op de leefbaarheid van een gebied dat geconfronteerd wordt met een krimpende bevolking en het verlies van voorzieningen.Het project Holwerd aan Zee is een initiatief uit de Mienskip, het gaat om anders kijken naar de regio en kansen creeëren. De CDA Statenfractie was vanochtend in Holwerd en blij verrast met de nu al positieve ontwikkelingen in de regio.De afgelopen decennia zijn er voor Noordoost Fryslân door diverse overheden talloze plannen en visies ontwikkeld om de regio een stevige impuls te geven. Hiervoor hebben inwoners uit Holwerd een werkgroep opgericht. Deze werkgroep heeft o.a. alle goede elementen uit bestaande plannen en visies gehaald met het plan Holwerd aan Zee...

Lees verder »