Ilona Schimmel is het meisje van de klok

KATLIJK – ‘De Klok en het Meisje’ is één van de 32 muziektheatervoorstellingen die dit jaar in de reeks ‘Ûnder de Toer’ in de hele provincie Fryslân te zien zijn. De voorstellingen zijn gemaakt in het kader van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018. ‘De Klok en het Meisje’ wordt gespeeld van 2 tot 7 juni in en rond de klokkenstoel en de Thomaskerk in Katlijk. Ilona Schimmel (13) speelt ‘het Meisje’. KWADE GEESTEN Het is al jarenlang een traditie in Katlijk om tussen 21 en 31 december de kwade geesten te verjagen door middel van het luiden van de klokken van de klokkenstoel. Dit ‘Sint-Thomasluiden’ inspireerde schrijver Wessel de Vries, componist Stan Verberkt en regisseur Céline Hoex tot het maken van de voorstelling ‘De Klok en het Meisje’, om antwoord te geven op de vraag wie die geesten nu eigenlijk zijn. De voorstelling is een mix van klassieke muziek en...

Lees verder »