Oranjewoud Festival druk bezocht

ORANJEWOUD – Het tien dagen durende  Oranjewoud Festival is in de afgelopen dagen druk bezocht. Fotograaf Cor Pot ging dinsdagavond en woensdagavond op pad om een aantal voorstellingen voor GrootHeerenveen vast te leggen op de gevoelige plaat. Cor bezocht dinsdagavond de optredens van “Salon de Debussy” in Museum Belvedere en in Landgoed Oranjewoud “And the Winner is…”. Woensdagavond bezocht de fotograaf in het Thomaskerkje te Katlijk de voorstelling Morimur. Ook de komende dagen zullen fotografen Cor Pot en Koos Lanting met regelmaat een voorstelling of optreden bezoeken. Oranjewoud Festival In slechts enkele jaren tijd ontwikkelde het festival zich van een kleine concertreeks met enkele honderden concertgangers in 2012 tot een grootschalig evenement met 15.000 bezoekers in 2017. Dit jaar worden tussen 20.000 en 25.000 bezoekers verwacht. Hoogtepunten zijn Noa Wildschuts carte blanche, de Nederlandse comeback van Nigel Kennedy, pianist Francesco Tristano’s Goldberg City Variations en een solorecital door cellist Jean-Guihen Queyras. Ook de Nederlandse top is ruimschoots vertegenwoordigd in het programma...

Lees verder »