Kinderopvang Dondersteen viert tienjarig bestaan

Vrijdag was het feest aan de Blankenstrjitte in Kollumerzwaag, waar de kinderopvang 10 jaar geleden begonnen is. Ida Houkes startte 10 jaar geleden haar eigen Kinderopvang aan huis. Nadat ze een tijd gastouder was geweest, vond ze het tijd worden voor een eigen bedrijf.Ze had eerst 7 kinderen in de opvang en al snel groeide het uit. In 2009 werd de BSO gevestigd in een gebouw van VV Friese Boys, omdat er thuis te weinig ruimte was.In 2012 is de Kinderopvang en BSO in het voormalige Rabobank gebouw gekomen aan de Foarwei in Kollumerzwaag, waar het nu nog is. Op dit moment zijn er over de 100 kinderen die gebruik maken van hun diensten. ’s Morgens vanaf kwart over zes worden de eerste kinderen al gebracht en half zeven ‘s avonds gaan de laatsten de deur weer uit.Momenteel zijn er al 10 medewerksters bij de Dondersteen, die allen het diploma...

Lees verder »