Leerlingen school Bochum brengen tegenbezoek aan Lauwers College

Zes leerlingen en twee docenten van de Matthias-Claudius-Schule uit Bochum hebben de afgelopen week een tegenbezoek gebracht aan het Lauwers College in Buitenpost. Het werd een uiterst plezierige en leerzame visite met een meerwaarde op vele terreinen.Het verrijkingsaspect is ook een van de doelen die het Lauwers College nastreeft met de internationalisering. De uitwisseling met de Duitse school - in november waren de leerlingen en docenten van het LC in het Ruhrgebied - is de eerste stap in dat proces. Het is de bedoeling van het Lauwers College om de internationalisering van het onderwijs de komende jaren verder uit te bouwen.Van maandagmiddag tot en met vrijdagochtend hadden de tweedeklassers Hilda, Rosaliek, Rianne, Marissa, Mette en Antje hun Duitse leeftijdsgenoten ‘over de vloer’. De LC-leerlingen waren eind vorig jaar te gast bij de gezinnen van Mona, Neele, Annabel, Laureen, Marie en Lia. Zij reisden naar Friesland in gezelschap van hun docenten...

Lees verder »