Revitalisering d’Ald Skoalle komt dichterbij door vele subsidies

Dorpshuis d’Ald Skoalle in Hantum is toe aan revitalisering. Het gebouw is van binnen behoorlijk verouderd, ook de eisen van de brandveiligheid waaraan het gebouw moet voldoen kan niet langer meer getolereerd worden. Het bestuur is daarom al enige jaren bezig met de plannen voor de revitalisering van een compleet nieuw dorpshuis die weer voldoet aan de hedendaagse vereisten en klaar voor de toekomst. Vooropstaand is dat de leefbaarheid en de sociale omgeving in Noord-Oost Friesland behouden moet worden. Dat jong en oud elkaar op een centrale plek in het dorp kunnen en blijven ontmoeten. Het dorpshuis is de centrale plek in het dorp en de omliggende H-dorpen, een onmisbaar middelpunt om de leefbaarheid te stimuleren en te onderhouden.Vooraf zijn er vele gesprekken gevoerd met architect Dhr. Zijlstra en uiteindelijk is er een realiseerbaar plan op tafel gekomen. Bij deze plannen zijn de lokale bouwbedrijven, zzp-ers en installatiebedrijven betrokken.Nadat het...

Lees verder »