Tien jaar G-korfbal in Buitenpost

In mei 2008 organiseerde korfbalvereniging Flamingo’s op initiatief van Gerrit Lolkema een korfbalinstuif voor mensen met een verstandelijke beperking. Er waren drie deelnemers: Hendrika de Boer, Ineke Wijma en Pieter Iedema. Het was de start van het G-team van Flamingo’s dat nu dus tien jaar bestaat en Hendrika, Ineke en Pieter zijn er nog steeds bij! Het team bestaat momenteel uit 12 spelers.Het begeleidingsteam vond het tienjarig bestaan wel reden voor een klein feestje. Op zaterdag 9 juni was het zover.Om 10.30 uur verzamelden de genodigden zich bij De Ynrinner op sportpark De Swadde, het ‘thuisnest van de Flamingo’s.  Coördinator Griet de Vries heette iedereen van harte welkom, in het bijzonder oprichter van het G-team Gerrit Lolkema en zijn dochter Anniek die toen ook trainer was. Er werd kort terug gekeken op de afgelopen tien jaar en de vele mooie en bijzondere momenten in deze periode. Griet roemde de inzet...

Lees verder »