BS Fryslân uit Driezum Noordelijk kampioen voetvolley

Omdat het bestuur van VIOD zich niet meer wil associëren met het beachsocceren moest de eredivisionist uit Driezum op zoek naar een nieuwe naam.Uiteindelijk is er gekozen voor BS Fryslân. Wat niet wijzigt is dat HR Piping uit Sumar ook nu weer de hoofdsponsor is en dat Koninklijke Damstra een busje beschikbaar stelt voor de verre uitwedstrijden. Afgelopen zaterdag stond de eerste activiteit op het programma, namelijk het Noordelijk Kampioenschap Voetvolley in Hoogeveen. In een bloedspannende finale versloegen de Driezumers de kampioen van de vorige editie Pesse VR1.Voetvolley is te vergelijken met volleybal, maar met die uitzondering dat je alle lichaamsdelen mag gebruiken, behalve je handen. Een team bestaat uit drie spelers. De wedstrijd, bestaande uit 2 sets, duurt incl. de wisseling van speelhelft 18 minuten.De bal mag maximaal 1 keer worden geraakt en in max. 3 keer weer over het net worden gespeeld. de bal mag eventueel 1 keer...

Lees verder »