Drijvende bijenkast en tuintjes in de Lindegracht

HEERENVEEN – De Lindergracht in het centrum van Herenveen is weer opgefleurd met tientallen drijvende tuintjes. De afdeling Heerenveen van Groei & Bloei heeft voor het vijfde jaar op rij de tuintjes in de Lindegracht geplaatst. De tuintjes staan in houten bakken die blijven drijven doordat de bodem van tempex is. In de bodem zit een gat waarin een oude kous hangt en water opzuigt. Hierdoor hebben de tuintjes vrijwel geen onderhoud nodig. Bijzonder is dit jaar een drijvende bijenkast. De kast met een zoemend bijenvolk drijft ter hoogte van Lindessa Lingerie. De tuintjes zullen naar verwachting tot half september in de Lindegracht blijven liggen. Foto’s: ©Dennis Stoelwinder Het bericht Drijvende bijenkast en tuintjes in de Lindegracht verscheen eerst op GrootHeerenveen.

Lees verder »