Moddergat bruist tijdens de ‘Dei fan de Fiskerij’

Na het succes van vorig jaar wordt er op zaterdag 30 juni weer een ‘Dei fan de Fiskerij’ gehouden bij het Garnalenfabriekje in Moddergat. Een dag later – op zondag 1 juli - vindt de ‘Dag van het Wad’ plaats. Kortom, een weekend boordevol gratis activiteiten voor jong en oud in één van de mooiste natuurgebieden van Nederland.Rond half 12 wordt de ‘Dei fan de Fiskerij’ officieel geopend door traditiegetrouw de garnalen over de dijk naar het Garnalenfabriekje te dragen. Vervolgens is de onthulling van het tweede vissersportret in het Garnalenfabriekje dat - net als Museum ’t Fiskershúske - het hele weekend is geopend.30 juni: Dei fan de FiskerijHet programma van de ‘Dei fan de Fiskerij’ bestaat uit een mix van historische en hedendaagse activiteiten die allemaal een link hebben met de visserscultuur van Noordoost Fryslân. Bijzonder is de tocht die kinderen zaterdagochtend mogen maken met één van de drie...

Lees verder »