Openingsweekend Turfroute trekt veel publiek

HEERENVEEN – Zaterdagmiddag waren er allerlei activiteiten bij het Amalius Oenemaparkje in het centrum van Heerenveen. De activiteiten vonden plaats in het kader van het openingsweekend van de Turfroute . Zo waren er supclinics, waterballen voor kinderen en konden mensen een rondje steppen door Heerenveen. In natuurgebied gaf natuurfotograaf Marcel Van kammen zaterdag een fotografieworkshop van natuurfotograaf Marcel van Kammen. De activiteiten konden rekenen op grote belangstelling van het publiek. Turfroute Provincie Fryslân werkte de afgelopen jaren, samen met de gemeenten Opsterland en Ooststellingwerf, aan de opwaardering van de Turfroute. Zo is onder andere de vaarweg verruimd, zijn oeverconstructies vernieuwd en zijn op- en afstaplocaties verbeterd. Ook is de Turfroute nu geschikt voor recreatieschepen met een diepgang van 1,30 meter. Al deze werkzaamheden zijn bijna klaar! Om dit te vieren organiseerde de provincie samen met een aantal gemeenten een feestelijk openingsweekend op zaterdag 9 en zondag 10 juni 2018. Tijdens...

Lees verder »