Dertiende fontein LF2018 schittert in Akkrum

AKKRUM – De dertiende fontein van het Friesland in het culturele hoofstadjaar LF2018 staat in Akkrum. Met een applaus werd het gouden beeld – The Statue of The Republic – in sfeervol licht gezet. Exact dezelfde fontein stond in 1896 in het toen grootste warenhuis ter wereld, aan Sixth Avenue in New York. Mede-eigenaar was de in Akkrum geboren Folkert Kuipers, die op 22-jarige leeftijd naar Amerika emigreerde en daar een fortuin vergaarde. In het tweede en derde weekend van juni 2018 eert Akkrum zijn illustere dorpsgenoot met de New York-dagen. Een replica van het warenhuis is tot zestien meter hoogte in bedrukt doek opgetrokken, inclusief vuurtoren met lamp die tot tien kilometer in de omtrek schijnt. Zeshonderd acteurs. figuranten en vrijwilligers verbeelden die vier dagen het straatleven van New York anno 1896. Komend weekend kunt u zelf de sfeer nog gaan proeven van dit schitterende project! Foto: ©Noordoost.nl/Alex. J...

Lees verder »